Al jaren geef ik, in de winter, daklozen bij mij in huis een eigen kamer als slaapplek.
Deze mensen zijn dan geweigerd bij
HET LEGER DES HEILS
HUMANITAS
en ANDERE OFFICIËLE INSTANTIES ivm
Alcohol/ hard & softdrugs verslaving
En gok- en andere sociale problemen;
Huisuitzetting, door partner/familie uit woning gezet enz. Ik heb het genoegen gehad, meerdere malen 3 weken (uiterlijke termijn om iemand in de Gemeente Enschede onderdak te verlenen, als men zelf een uitkering heeft…
Oumar G. Ooit als 16-jarige vluchtling uit SIERA LEONE in de R’damse haven als verstekeling in ons land gedumpt.. Kleermaker van beroep, Hij ontwierp hier in de regio van Enschede de EERSTE SLEEPCOAT… daar heeft hij zowat alle media van Europa en zelfs in alle koude landen van de hele wereld de media gehaald.
DE OPLOSSING VOOR DAKLOZEN IN KOUDE DAGEN EN NACHTEN!
Hij had daarmee wel miljonair kunnen worden, maar zijn alcohol/soft drugs- verslaving zorgden door zijn vluchtelingen trauma’s voor het tegenovergestelde.. Veelvuldig en langdurig opgesloten in Nederlandse gevangenissen(ongewenst vreemdeling!)
Tja, na 20 jr door de Nederlandse STAAT/JUSTITIE UITGEKOTST TE ZIJN en volkomen onrechtvaardig als zware crimineel.behandeld!!! Dat word men dan wel vanzelf toch? Hij heeft vorig jaar (‘19) dankzij ticket en K.I.B. van gulle vriend-innen eindelijk naar zijn geboorteland terug kunnen keren.
Maar kan geen familie noch vrienden of kennissen (na die toenmalige burgeroorlog) terugvinden…
Omdat hij ondertussen anderhalf keer zolang in Nederland heeft gewoond en gewerkt ~ als kleermaker~ en ‘sociale wegwijzer’ in onze “samenleving.” Lotgenoten uit Siera Leone = Land v d Leeuwen.. hielp, voelt hij zich meer Nederlander >> Hoeveel onrecht hem hier ook door ons z.g. EEN v d TOLERANTSTE LANDEN IN DE WERELD is aangedaan…

Jammergenoeg heb ik niet zo’n
SLEEPCOAT van hem ‘’geërfd’, want die zou me met al mijn ontstoken wervels, heupen en knieën BIJ DEZE ACTIE wel heel goed “PASSEN”
Zelf was ik na mijn scheiding ook een half jr dakloos. Gelukkig had ik verschillende vrienden, die mij met m’n kids met liefde langdurig onderdak verleenden. Ook ik kreeg geen ‘voorrangsbehandeling vab de Gemeente Enschede; wij hadden als gebroken gezin toch onderdak?
En dan h e l e m a a l f r a a i ; doordat mijn tweeling Boomer hondjes mij p.o . met uitgaan de voordeur al dichttrokken, zonder, dat ik de huissleutel v d mee had kunnen grissen, was ik tijdens Carnavalswknd ( geen enkele slotemmkr bereikbaar, ook 3 nachten dakloos. Eerste nacht bij jongste zoon gelogeerd, maar hij wad allergisch voor de dofs..
Bij N,B. overbuur”HUMANITAS aangeklopt voor 1 nacht onderdak. Zelf had ik dus meerdere malen daklozen voor hen opgevangen , als zij geen plek meer hadden.. Tja, die liefste hondjes vd wereld waren een probleem. Wij kregen waren N I E T W E L K O M !!!

Zomaar wat DAKLOZEN-VERHALEN uit de GEMEENTE ENSCHEDE !
En daarom ‘slaap’ ik 14 > 15 maart mee!

Reactie’s per e-mail welkom;
[email protected]

MVG,
Mw. MPA NIJSSEN