Sheltersuit

Sleep Out
14 mrt 2020
START EEN ACTIE

Tussenstand: €250000

Slaap mee of doneer!

Dit wordt een nacht zoals je nog nóóit hebt meegemaakt! Op 14 maart ben je welkom bij de Sheltersuit Sleep Out. Op de Oude Markt in Enschede brengen we met elkaar de nacht door. Je kan met je eigen slaapzak meeslapen óf deelnemers sponsoren. Zo vragen we samen aandacht voor de daklozen. Maar ook halen we meteen geld op, om ze warm te houden met Sheltersuits!

Woorden én daden

Het bedrag dat we met elkaar ophalen gaat naar Stichting Sheltersuit. Grote kans dat je ze kent van de waterafstotende, windwerende en brandwerende jas met een aanritsbare slaapzak. Uitgevonden om de overlevingskansen van daklozen te vergroten. De stichting kan met de opbrengsten Sheltersuits maken én eerlijk uitdelen aan daklozen. Dus niet alleen woorden… ook daden! Wij, de stad Enschede en de deelnemers warmen ons al op. Kom jij ook?

Ja, ik wil mee slapen

Wil je eerst nog wat meer informatie? Lees dan verder

Deze artiesten houden ons warm.

Berget Lewis

Iris Hond

Gerard Ekdom

Michiel Veenstra

ENorm

Lauringer

Get Jealous

Winwel

Onze slaaphelden op 14 maart!

Sheltersuit Sleep Out 2020

  • Start: zaterdag 14 maart 2020 vanaf 19:00 uur
  • Eind: zondag 15 maart 2020 om 07:00 uur
  • Locatie: Oude Markt, Enschede

 

Onze droom?

Dat niemand op de wereld het koud heeft. Daarom zijn wij nu op zoek naar solidariteit en saamhorigheid voor de daklozen. Op zaterdag 14 maart 2020 slapen we met zoveel mogelijk deelnemers op de Oude Markt in Enschede. Eén nacht in de buitenlucht. Om een statement te maken. Om een béétje beter te snappen hoe het is. Om – met de opbrengsten – daklozen te beschermen tegen de kou.

Wie zijn er dakloos?

Alleen al in Nederland zijn meer dan 30.000 mensen noodgedwongen op straat beland. Wereldwijd slapen miljoenen mensen noodgedwongen op straat. Het aantal groeit met de minuut. De meest voorkomende oorzaken zijn armoede, psychische problemen, plotseling verlies van werk en natuurrampen. Maar natuurlijk ook oorlogen: momenteel zoeken meer dan een miljoen mensen naar onderdak terwijl ze vluchtende zijn voor de oorlog in hun thuisland.

Wat gaat er gebeuren op 14 maart?

Deelnemers nemen zelf een slaapzak mee en laten zich voor deze koele prestatie sponsoren. Iedereen mag doneren en/of langskomen. Wij, de stad Enschede én een verrassend programma houden iedereen warm. Met muziek van o.a. Gerard Ekdom, échte verhalen van daklozen en meer. De presentatie is in handen van Michiel Veenstra.

Verwacht geen groot feest maar een bijzondere happening. We kijken uit naar een mooie, buitengewone avond waar we met goede moed stil staan – of beter gezegd liggen – bij de daklozenproblematiek.

Wat gebeurt er met de opbrengsten?

Stichting Sheltersuit maakt met de opbrengsten de speciale slaapzak-jassen (Sheltersuits!) én draagt zorg voor een juiste en eerlijke distributie onder daklozen. Eén Sheltersuit maken kost normaliter € 300,-. We vragen alle deelnemers dan ook dit als minimaal streefbedrag aan te houden voor de sponsoring.

Wat is Sheltersuit?

De Sheltersuit is een waterafstotende, windwerende en brandwerende jas met een aanritsbare slaapzak. De pakken worden gemaakt in Enschede door vrijwilligers, ex-daklozen en ex-vluchtelingen. En ook bijzonder: Sheltersuits worden geheel gemaakt van restmaterialen. Inmiddels zijn er Sheltersuits uitgedeeld in o.a. Lesbos, Samos, Sarajevo, Edinburg, Londen en New York. Check www.sheltersuit.com voor meer info.

 

Meer vragen?

Ga dan naar onze Veel gestelde vragen pagina of neem even contact met ons op.