Damsko, Eanske of in je tuin...

Of je nu kiest voor het Westerpark in Amsterdam, het Wilminkplein in Enschede, of je eigen unieke buitenplek – elk deel van Nederland kan het decor zijn voor jouw Sleep Out-ervaring.

Creëer bewustzijn vanuit je bedrijfsterrein, maak je statement vanaf je balkon, of nestel je tussen de natuur in je eigen tuin. Het gaat er niet om waar je slaapt, maar om het krachtige statement dat we samen maken door buiten te zijn.

WESTERGASTERREIN
Amsterdam

westergasfabriek-heet-voortaan-westergas

Slaap je mee op onze Sleep Out locatie in Amsterdam? Dan breng je een nacht door op het Westergasterrein. Zonder dak of tent boven je hoofd. Samen met andere slaaphelden. In de frisse buitenlucht en met het geruis van de stad op de achtergrond.

Adresgegevens
Westerpark
Klonneplein 10
1014 DD Amsterdam

Aantal plekken: 100

WILMINKPLEIN
Enschede

images0.persgroep

In Enschede slaap je één nacht in het hart van de stad, samen met andere slaaphelden op het Willem Wilminkplein. Het team van Sheltersuit heeft deze locatie al eens getest. Jij ook op 30 november? 

Adresgegevens
Wilminkplein
Willem Wilminkplein 1
7511 PG Enschede

Aantal plekken: 250

Veelgestelde vragen

Alles wat je wilt weten over de Sleep Out

Wat is de Sleep Out

De Sheltersuit Sleep Out is een fondsenwervende actie georganiseerd door Sheltersuit. We vragen de deelnemers om om één nacht buiten te slapen. Zonder tent of dak boven hun hoofd, en in de koude buitenlucht, dat is de uitdaging. Dat doen we om aandacht te vragen en geld in te zamelen voor de daklozenproblematiek.

Deelnemers slapen in de buitenlucht en nemen zelf spullen mee voor een zo comfortabel mogelijke nacht. Neem dus zelf een slaapzak en eventueel een slaapmatje mee.

Hoe kan ik mee doen?

Je kan op verschillende manieren meedoen. Allereerst natuurlijk door mee te slapen! Reserveer je plek en schrijf je in! Maar je kan ook een toffe actie opzetten, een ‘slaapafgevaardigde’ sturen met jouw school of bedrijf of een directe donatie doen.

Wat moet ik meenemen naar de Sheltersuit Sleep Out?

Kleed je zelf van te voren in ieder geval warm aan. Neem daarnaast warme en waterdichte kleding mee, een slaapzak (die geschikt is voor koude temperaturen), een muts en handschoenen. Je mag ook karton of nog een slaapmat meenemen. Uiteraard gaat Sheltersuit helpen, maar zorg er voor dat je het voor jezelf zo comfortabel mogelijk maakt. Volg voorafgaand aan de Sheltersuit Sleep Out het advies van de organisatie op.

Hoeveel kost het inschrijven voor de Sheltersuit Sleep Out?

Het inschrijven voor de Sheltersuit Sleep Out kost €15,-. Voor dit bedrag reserveer je een plekje en krijg je een donatiepagina. 

Kan ik ook in een Sheltersuit slapen?

Nee, je slaapt niet in een Sheltersuit. Deelnemers ervaren hoe het is om in de buitenlucht te slapen, zoals een dakloze dat dagelijks ervaart. Neem dus zelf warme spullen mee, zoals een slaapzak en een matje. Draag daarnaast warme kleding, veel laagjes, een muts, sjaal en handschoenen.

Als je je aanmeldt, krijg je een speciale donatiepagina, dus je hoeft je geen zorgen te maken over de financiële afhandeling van jouw actie. De makkelijkste manier om geld in te zamelen is om familie en vrienden te vertellen wat je gaat doen en hen om een bijdrage te vragen. Stuur jouw donatiepagina door en inzamelen maar!

Zoeken jullie nog vrijwilligers?

Voor Sheltersuit Sleep Out zijn we op zoek naar vrijwilligers die Sheltersuit een warm hart toedragen en onderdeel willen zijn van de allereerste editie van de Sheltersuit Sleep Out. We zijn o.a op zoek naar bartoppers, secure mensen voor de registratiebalie en krachtpatsers die willen helpen met op- en afbouw. Draag jij Sheltersuit een warm hart toe? Dan willen wij jou graag leren kennen! Kom in actie en geef je op via vrijwilliger@sheltersuit.com. 

Is er ook promotiemateriaal?

Ja, zeker. Als je je hebt aangemeld ontvang je deze toolkit. Ook kunnen wij een gepersonaliseerde poster voor je aanmaken, stuur daarvoor even een mailtje naar sleepout@sheltersuit.com en dan maken we een toffe poster voor je!

Ik wil graag met een meerdere mensen meedoen, kan dat?

Ja, dat kan! Neem dan even contact met ons op.

Is het evenement ook voor kinderen?

Voor deelname als slaper aan de Sheltersuit Sleep Out, moet je 18 jaar of ouder zijn. Maar er zijn nog genoeg andere mogelijkheden! Vraag bijvoorbeeld je docent of trainer of hij/zij wil meeslapen, en zamel samen zoveel mogelijk geld in.

Je kan ook ‘in actie’ komen, door bijvoorbeeld een mini-sleep out te organiseren op je school, warme soep of chocomelk te verkopen of warme mutsen te breien! Daar willen we natuurlijk wel van alles over weten, dus meld je actie hier aan.

Ik slaap niet mee, kan ik iets anders doen?

Een andere manier om mee te doen is door zelf een actie op te zetten. Organiseer bijvoorbeeld een ‘mini-sleep out’ voor vrienden en familie. Maak een lekkere warme soep en verkoop deze voor een mooie bijdrage. Meld je actie hier aan.

Ook kan je bijvoorbeeld iemand van je school, bedrijf of vereniging laten meeslapen en deze persoon zoveel mogelijk sponsoren. Help deze ‘Slaapheld’ om zoveel mogelijk geld in te zamelen door een leuke actie op te zetten. 

Voor bedrijven zijn er ook speciale sponsormogelijkheden. Kijk hiervoor op onze partnerpagina of neem contact op via sleepout@sheltersuit.com.

Hoe kan ik doneren aan een deelnemer?

Iedere deelnemer heeft een eigen donatiepagina. Kijk bij het deelnemersoverzicht en zoek de persoon die jij wilt steunen! Klik vervolgens op doneer nu en kies het bedrag waarmee je hem of haar wil sponsoren. Bedankt voor je donatie!

Ik wil doneren aan de Sheltersuit Sleep Out, waar kan dat?

Als je niet specifiek een donatie wil doen aan een deelnemer, kan dat via de ‘nu doneren‘ knop op de homepage. Bedankt voor je donatie!

Waar gaat mijn geld naar toe?

Het opgehaalde bedrag komt ten goede aan Stichting Sheltersuit die daarmee speciale water- en winddichte jassen  maken en zorgt voor de juiste distributie onder daklozen. 

Wat te doen bij slecht weer?

In de week voorafgaand aan de Sheltersuit Sleep Out zullen we de weersverwachtingen nauwkeurig volgen. Deelnemers worden gevraagd om zich goed en warm te kleden en de veiligheidsvoorschriften en tips die hierover worden gegeven goed op te volgen. Uiteraard is onze wens om de Sheltersuit Sleep Out altijd door te laten gaan. Alleen extreme weersomstandigheden zouden kunnen leiden tot annulering van het evenement en dit besluit zal dan worden genomen in overleg met de veiligheidsdiensten en de Gemeente Enschede.

Kan ik alcohol kopen of meenemen?

Deelnemers aan de Sheltersuit Sleep Out mogen geen alcohol meenemen of nuttigen tijdens het event. Alcohol brengt gevaren met zich mee, helemaal wanneer je een nacht buiten bent. Er mag geen alcohol meegenomen worden naar de slaapvakken. 

Kan ik een tent mee nemen?

Nee, je mag geen tent meenemen. De uitdaging is om buiten te slapen zonder dak. Veel daklozen ervaren dit dagelijks, lukt het jou voor één nacht? 

Ik slaap niet mee, maar wil wel graag langskomen, kan dat?

Zeker! De Oude Markt is toegankelijk voor iedereen. Voor de deelnemers zijn er speciale slaapvakken, maar ook aan het publiek is gedacht. Je bent de hele avond en nacht welkom om te kijken en om de slapers een (warm) hart onder de riem te steken.

Een andere vraag? Stuur dan even een mailtje naar sleepout@sheltersuit.com!

... toch liever op je eigen locaties?

Je kunt ook meedoen door je eigen Sleep Out te organiseren. In je eigen tuin of bij je bedrijf bijvoorbeeld. Verzamel je vrienden, familie of collega's en ervaar samen één nacht hoe het is.

Meedoen aan de Sleep Out is meer dan een alleen een nacht doorbrengen in de buitenlucht; je steunt zij die elke dag, noodgedwongen, buitenslapen. Met elke actie, groot of klein, maak jij het verschil. 

IMG_0247