Praktische informatie

Kom alles te weten over de Sleep Out.

ALLES WAT JE MOET WETEN

Prakitsche info over de Sleep Out

Hoe laat begint het evenement en wat is het programma?

Het evenement begint om 19:00 uur. 
Tot 23:00 uur is er een avondvullend programma en vanaf 23:00 uur wordt het stil en gaan we slapen. Om 07:00 uur de volgende ochtend serveren we een ontbijt en is het evenement afgelopen. 

Waar is het en waar kan ik parkeren?

Het evenement in Enschede vindt plaats op het Willem Wilminkplein en in Amsterdam op het Westergas Terrein. Zowel in Enschede en Amsterdam kun je bij Q-park parkeren. 

Zijn er toiletten aanwezig en kan ik me ergens omkleden?

Er zijn toiletten aanwezig en het is mogelijk om hier om te kleden. 

Wat moet ik meenemen?

Je krijgt van ons een Sheltersuit om in te slapen maar we raden je aan om het volgende mee te nemen: warme kleding (denk aan meerdere laagjes), slaapmatje, zaklamp en een warme kruik. 

Wat mag ik niet meenemen?

Het is niet toegestaan vanwege de veiligheid om het volgende mee te nemen: alcohol, drugs, een bolderkar, tenten, een luchtbed en een huisdier. 

Is er beveiliging aanwezig?

Op beide locaties is de hele nacht beveiliging aanwezig inclusief BHV/EHBO. 

Wat is de Sheltersuit Sleep Out

De Sheltersuit Sleep Out is een fondsenwervende actie georganiseerd door Sheltersuit. We vragen de deelnemers om één nacht buiten te slapen. Zonder tent of dak boven hun hoofd, en in de koude buitenlucht, dat is de uitdaging. Dat doen we om aandacht te vragen en geld in te zamelen voor de daklozenproblematiek.

Deelnemers gaan voor één nacht ervaren hoe het is om in een Sheltersuit te slapen. Slaap je mee in Enschede, Amsterdam of bij één van de deelnemende bedrijven dan slaap je in een Sheltersuit. Slaap je als individu mee, vanuit je eigen huis bijvoorbeeld, dan moet je zelf je slaapzak regelen.

Zorg er wel altijd voor dat je extra kleding meeneemt, een muts, handschoenen en eventueel een slaapmatje. Volg voorafgaand aan de Sheltersuit Sleep Out het advies van de organisatie op.

 

 

Hoe kan ik mee doen?

Je kan op verschillende manieren meedoen. Allereerst natuurlijk door mee te slapen in Enschede, Amsterdam of op een eigen locatie. Reserveer je plek en schrijf je in! Maar je kan ook een toffe actie opzetten, een ‘slaapafgevaardigde’ sturen met jouw school of bedrijf of een directe donatie doen.

Wat moet ik meenemen naar de Sheltersuit Sleep Out?

Deelnemers gaan voor één nacht ervaren hoe het is om in een Sheltersuit te slapen. Slaap je mee in Enschede, Amsterdam of bij één van de deelnemende bedrijven dan slaap je in een Sheltersuit.

Slaap je als individu mee, vanuit je eigen huis bijvoorbeeld, dan moet je zelf je slaapzak regelen.
Zorg er wel altijd voor dat je extra kleding meeneemt, een muts, handschoenen en eventueel een slaapmatje. Volg voorafgaand aan de Sheltersuit Sleep Out het advies van de organisatie op.

Kan ik ook in een Sheltersuit slapen?

Slaap je mee in Enschede, Amsterdam of bij één van de deelnemende bedrijven dan slaap je in een Sheltersuit. Slaap je als individu mee, vanuit je eigen huis bijvoorbeeld, dan moet je zelf je slaapzak regelen.

Zorg er wel altijd voor dat je extra kleding meeneemt, een muts, handschoenen en eventueel een slaapmatje. Volg voorafgaand aan de Sheltersuit Sleep Out het advies van de organisatie op.

Wat gebeurt er met de Sheltersuits na het evenement?

Als je mee slaapt op één van de georganiseerde Sleep Outs in Enschede of Amsterdam, dan slaap jij die nacht in een Sheltersuit. Na de Sleep Out worden de Sheltersuits gereinigd en uitgedeeld via hulporganisaties onder dakloze mensen.

Hoeveel kost het inschrijven voor de Sheltersuit Sleep Out?

Deelnemers kunnen geld inzamelen via een eigen actiepagina. Individuele deelnemers doneren
€ 15,- om mee te doen en worden uitgedaagd om voor € 300,-, de kosten van een Sheltersuit, gesponsord te worden door vrienden, familie en kennissen.

Het inschrijfgeld voor bedrijven bedraagt € 900,-, het equivalent van de productie van drie Sheltersuits. Vervolgens worden mee-slapende collega's uitgedaagd om zelf € 300,- op te halen. Het inschrijfgeld is tevens het startbedrag dat direct op de actiepagina van het bedrijf en individuele deelnemers komt te staan als donatie.

Zoeken jullie nog vrijwilligers?

Voor de Sheltersuit Sleep Out zijn we op zoek naar vrijwilligers die Sheltersuit een warm hart toedragen en onderdeel willen zijn van de allereerste editie van de Sheltersuit Sleep Out.

We zijn onder andere op zoek naar secure mensen voor de registratiebalie en krachtpatsers die willen helpen met op- en afbouw. Draag jij Sheltersuit een warm hart toe? Dan willen wij jou graag leren kennen! Kom in actie en geef je op via sleepout@sheltersuit.com

Is er ook promotiemateriaal?

Jazeker. Binnenkort vind je hier een link naar de toolkit. 

Is het evenement ook voor kinderen?

Voor de deelname als slaper aan de Sheltersuit Sleep Out, moet je 18 jaar of ouder zijn. Maar er zijn nog genoeg andere mogelijkheden! Vraag bijvoorbeeld je docent of trainer of hij/zij wil meeslapen, en zamel samen zoveel mogelijk geld in.

Je kan ook ‘in actie’ komen, door bijvoorbeeld een mini-sleep out te organiseren op je school, warme soep of chocomelk te verkopen of warme mutsen te breien! Daar willen we natuurlijk wel van alles over weten, dus meld je actie hier aan.

Ik slaap niet mee, kan ik iets anders doen?

Een andere manier om mee te doen is door zelf een actie op te zetten. Organiseer bijvoorbeeld een ‘mini-sleep out’ voor vrienden en familie. Maak een lekkere warme soep en verkoop deze voor een mooi bijdrage.

Ook kan je bijvoorbeeld iemand van je school, bedrijf of vereniging laten meeslapen en deze persoon zoveel mogelijk sponsoren. Help deze ‘Slaapheld’ om zoveel mogelijk geld in te zamelen door een leuke actie op te zetten.

Wil je met jouw bedrijf een waardevolle bijdrage leveren aan de Sheltersuit Sleep Out? Dat kan op verschillende manieren! Voor persoonlijk advies of specifieke vragen neem je contact met ons op door een e-mail te sturen naar sleepout@sheltersuit.com

Hoe kan ik doneren aan een deelnemer?

Ieder individu of bedrijf heeft een eigen actiepagina. Kijk bij het deelnemersoverzicht en zoek de persoon die jij wilt steunen! Klik vervolgens op 'doneer aan deze actie' en kies het bedrag waarmee je hem, haar of het bedrijf wil sponsoren. Bedankt voor je donatie!

Ik wil doneren aan de Sheltersuit Sleep Out, waar kan dat?

Als je niet specifiek een donatie wil doen aan een deelnemer, kan dat via de ‘nu doneren‘ knop op de homepage www.sheltersuit.com Bedankt voor je donatie!

Waar gaat mijn geld naar toe?

Het opgehaalde bedrag komt ten goede aan Stichting Sheltersuit die daarmee speciale water- en winddichte jassen maakt en zorgt voor de juiste distributie onder daklozen via hulporganisaties zoals het Leger des Heils.

Wat te doen bij slecht weer?

In de week voorafgaand aan de Sheltersuit Sleep Out zullen we de weersverwachtingen nauwkeurig volgen. Deelnemers worden gevraagd om zich goed en warm te kleden en de veiligheidsvoorschriften en tips die hierover worden gegeven goed op te volgen. Uiteraard is onze wens om de Sheltersuit Sleep Out altijd door te laten gaan. Alleen extreme weersomstandigheden zouden kunnen leiden tot annulering van het evenement en dit besluit zal dan worden genomen in overleg met de veiligheidsdiensten.

Kan ik alcohol kopen of meenemen?

Deelnemers aan de Sheltersuit Sleep Out mogen geen alcohol meenemen of nuttigen tijdens het event. Alcohol brengt gevaren met zich mee, helemaal wanneer je een nacht buiten bent. Er mag geen alcohol meegenomen worden naar de Sleep Out locatie.

Kan ik een tent mee nemen?

Nee, je mag geen tent meenemen. De uitdaging is om buiten te slapen zonder dak. Veel daklozen ervaren dit dagelijks, lukt het jou voor één nacht?

Ik slaap niet mee, maar wil wel graag langskomen, kan dat?

Zeker! In Enschede en Amsterdam is Sleep Out toegankelijk voor iedereen. Voor de deelnemers zijn er speciale slaapvakken, maar ook aan het publiek is gedacht. Je bent de hele avond welkom om te kijken en om de slapers een (warm) hart onder de riem te steken.

Een andere vraag? Stuur dan even een mailtje naar sleepout@sheltersuit.com