Veelgestelde vragen

Wat is de Sheltersuit Sleep Out?
De Sheltersuit Sleep Out is een fondsenwervende actie georganiseerd door Sheltersuit. We vragen de deelnemers om om één nacht buiten te slapen. Zonder tent en in de koude buitenlucht, dat is de uitdaging. Dat doen we om aandacht te vragen en geld in te zamelen voor de daklozenproblematiek.

Waar gaat mijn geld naar toe? 
Het opgehaalde bedrag komt ten goede aan Stichting Sheltersuit die daarmee speciale water- en winddichte jassen  maken en zorgt voor de juiste distributie onder daklozen. 

Hoe kan ik meedoen? 
Je kan op verschillende manieren meedoen. Allereerst natuurlijk door mee te slapen! Reserveer je plek en schrijf je in! Maar je kan ook een toffe actie opzetten, een ‘slaapafgevaardigde’ sturen met jouw school of bedrijf of een directe donatie doen.

Hoeveel kost het inschrijven voor de Sheltersuit Sleep Out? 
Het inschrijven voor de Sheltersuit Sleep Out kost €15,-. Voor dit bedrag reserveer je een plekje en krijg je een donatiepagina. 

Is er een minimaal bedrag dat ik moet inzamelen?
Aan alle deelnemers wordt gevraagd om minimaal €300,- in te zamelen. Dat is precies het bedrag dat nodig is om één Sheltersuit te maken. Als je je aanmeldt, krijg je een speciale donatiepagina, dus je hoeft je geen zorgen te maken over de financiële afhandeling van jouw actie. De makkelijkste manier om geld in te zamelen is om familie en vrienden te vertellen wat je gaat doen en hen om een bijdrage te vragen. Stuur jouw donatiepagina door en inzamelen maar!

Ik wil graag met een meerdere mensen meedoen, kan dat?
Ja, dat kan! Neem dan even contact met ons op.

Is het evenement ook voor kinderen?
Voor deelname als slaper aan de Sheltersuit Sleep Out, moet je 18 jaar of ouder zijn. Maar er zijn nog genoeg andere mogelijkheden! Vraag bijvoorbeeld je docent of trainer of hij/zij wil meeslapen, en zamel samen zoveel mogelijk geld in.

Je kan ook ‘in actie’ komen, door bijvoorbeeld een mini-sleep out te organiseren op je school, warme soep of chocomelk te verkopen of warme mutsen te breien! Daar willen we natuurlijk wel van alles over weten, dus meld je actie hier aan.

Ook ben je tijdens de Sheltersuit Sleep Out op 14 maart van harte welkom op de Oude Markt in Enschede. Het gaat een heel warme en mooie nacht worden en je kan altijd even komen kijken.

Ik slaap niet mee, kan ik iets anders doen?
Een andere manier om mee te doen is door zelf een actie op te zetten. Organiseer bijvoorbeeld een ‘mini-sleep out’ voor vrienden en familie. Maak een lekkere warme soep en verkoop deze voor een mooie bijdrage. Meld je actie hier aan.

Ook kan je bijvoorbeeld iemand van je school, bedrijf of vereniging laten meeslapen en deze persoon zoveel mogelijk sponsoren. Help deze ‘Slaapheld’ om zoveel mogelijk geld in te zamelen door een leuke actie op te zetten. 

Voor bedrijven zijn er ook speciale sponsormogelijkheden. Kijk hiervoor op onze partnerpagina of neem contact op via [email protected].

Hoe kan ik doneren aan een deelnemer?
Iedere deelnemer heeft een eigen donatiepagina. Kijk bij het deelnemersoverzicht en zoek de persoon die jij wilt steunen! Klik vervolgens op doneer nu en kies het bedrag waarmee je hem of haar wil sponsoren. Bedankt voor je donatie!

Ik wil doneren aan de Sheltersuit Sleep Out, waar kan dat?
Als je niet specifiek een donatie wil doen aan een deelnemer, kan dat via de ‘nu doneren‘ knop op de homepage. Bedankt voor je donatie!

Hoelaat begint het?
De Sheltersuit Sleep Out duurt van 19:00 tot 07:00 uur. De precieze tijden en deelnemers informatie krijgen de deelnemers voorafgaand aan het evenement toegestuurd. 

Wat te doen bij slecht weer? 
In de week voorafgaand aan de Sheltersuit Sleep Out zullen we de weersverwachtingen nauwkeurig volgen. Deelnemers worden gevraagd om zich goed en warm te kleden en de veiligheidsvoorschriften en tips die hierover worden gegeven goed op te volgen. Uiteraard is onze wens om de Sheltersuit Sleep Out altijd door te laten gaan. Alleen extreme weersomstandigheden zouden kunnen leiden tot annulering van het evenement en dit besluit zal dan worden genomen in overleg met de veiligheidsdiensten en de Gemeente Enschede.

Wat moet ik meenemen naar de Sheltersuit Sleep Out?
Kleed je zelf van te voren in ieder geval warm aan. Neem daarnaast warme en waterdichte kleding mee, een slaapzak (die geschikt is voor koude temperaturen), een muts en handschoenen. Uiteraard zorgt Sheltersuit ook voor materiaal, maar zorg er voor dat je het voor jezelf zo comfortabel mogelijk maakt. Je mag ook karton of nog een extra slaapmat meenemen.  Volg voorafgaand aan de Sheltersuit Sleep Out het advies van de organisatie op.

Kan ik alcohol kopen of meenemen? 
Deelnemers aan de Sheltersuit Sleep Out mogen geen alcohol meenemen of nuttigen tijdens het event. Alcohol brengt gevaren met zich mee, helemaal wanneer je een nacht buiten bent. Er mag geen alcohol meegenomen worden naar de slaapvakken. 

Kan ik een tent mee nemen?  
Nee, je mag geen tent meenemen. De uitdaging is om buiten te slapen zonder dak. Veel daklozen ervaren dit dagelijks, lukt het jou voor één nacht? 

Ik slaap niet mee, maar wil wel graag langskomen, kan dat? 
Zeker! De Oude Markt is toegankelijk voor iedereen. Voor de deelnemers zijn er speciale slaapvakken, maar ook aan het publiek is gedacht. Je bent de hele nacht welkom om te kijken en om de slapers een (warm) hart onder de riem te steken.

Een andere vraag? Stuur dan even een mailtje naar [email protected]!